Daily Life

No comments

Hallo internetmensjes

Vandaag wil ik het hebben over hoe mijn zicht op cosmetica en gezichtsverzorging is veranderd door de jaren heen. Tot voor kort dacht ik dat beauty products niet nodig waren in mijn leven en dat moeder natuur wel haar ding zou doen. Boy I was wrong!

Ik gebruikte enkel zeep om mijn gezicht te wassen waardoor mijn huid enorm droog werd. Op 17 jarige leeftijd verloor ik de elasticiteit van mijn huid. Met als gevolg dat ik op zoek ging naar alternatieven om mijn huid te hydrateren. Wanneer ik ging zoeken in de winkels- voornamelijk Kruidvat omdat ik  nog student was met een beetje zakgeld op zak, probeerde ik een zo natuurlijk mogelijk product te zoeken. Mijn logica was dat je iets droog moest bestrijden met iets vloeibaar, huidolie. Alle soorten olie die je  maar kunt bedenken, amandelolie, olijfolie, bio-olie,… Smeer er maar op los.

Worst break-out of my life! Ja kan je al voorstellen, dag en nacht smeerde ik me in met olie, na eens grondig mijn gezicht met zeep te wassen natuurlijk. De zeep was nog altijd een fundamenteel deel van mijn reinigingsritueel. Zoals mijn vader zei, zeep is life zeep is love. Ik kreeg met als gevolg soort van boebeltjes op mijn huid . Ik had een reliëf op mijn gezicht, wat ik later  ‘de Alpen’ van mijn voorhoofd noemde. Wanneer ik mijn vingers over mijn huid gleed voelde het enorm onaangenaam en vettig aan. Het was een ramp.

Na maandenlang elke dag hetzelfde ritueel te volgen ging ik eens op Google kijken wat ik eigenlijk verkeerd deed. It turns out I did everything wrong! Eerst en vooral stopte ik met het gebruik van zeep op mijn gezicht, ik kocht me een reiniging gel van Vichy in de apotheek van 400 ml voor 15 euro. En een klein potje klassieke Nivea in het Kruidvat van 3 euro. Deze producten gingen mee voor hoogstens een jaar. Jarenlang heb ik me hier aan gehouden tot ik afstudeerde van het middelbaar. Guess what, mijn boebeltjes verdwenen geleidelijk aan. Maar had nog altijd problemen zoals puistjes op regelmatige basis en een vettige voorhoofd.

Ik dacht dat het de hormonen waren maar heb erna ondervonden dat een dagcrème afgestemd op je huidtype wonderen kan doen. Dus de lessen die mijn ervaring me hebben geleerd is: KNOW YOUR SKIN TYPE! Door eindeloos te zoeken in de literatuur en wetenschap heb ik uiteindelijk ondervonden welke producten en ingrediënten passen voor mijn huidtype. Turns out, dat mijn huid een droog kindje is met een gecombineerde t-zone.

Ik zal topics zoals huid verzorging – en producten bespreken in deze categorie. Verder zal ik ook de make-up die ik gebruik ook bespreken. See you next time! 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s